24 uur per dag, 7 dagen in de week
030 - 687 45 01

De kleine ondeugende Jackson

Jackson

Helaas hebben niet alle dieren een goede start in het leven...

Een paar weken geleden werd Jackson ’s avonds samen met zijn zusje binnen gebracht in onze kliniek. Hij zat vol met vlooien en luizen en had bloedarmoede. Broodmager kwam hij binnen, waarschijnlijk pas een week of 3 oud!

Meteen hebben we ons over de katjes ontfermd maar het zusje van Jackson kon niet meer gered worden. Jackson hebben we op de warmte mat gelegd en direct iets gegeven tegen de vlooien en wormen. De eerste voeding kreeg hij via de sonde. Onze assistente Caylee heeft zich ontfermd over de kleine Jackson en nam hem mee naar huis. Hij had namelijk 24 uur zorg nodig en zo kon Caylee hem goed in de gaten houden.

 

Voeding kreeg hij de eerste acht dagen iedere 4 uur via de sonde. Caylee was er dus ook in de nacht druk mee! Overdag kwam Jackson mee naar de kliniek en zat hij in de opname zodat we hem goed konden monitoren. Op dag 7 kreeg hij er wat brokjes bij en na 8 dagen ging hij zelf melk drinken. 

 

Inmiddels is Jackson uitgegroeid tot een ondeugende jongen en eet hij iedere dag smakelijk zijn brokjes. Hij komt regelmatig op de kliniek en blijft maar mooier worden. Zijn eerste vaccinatie heeft hij ook gehad. Voordat de vaccinatie wordt gegeven kijken wij de dieren altijd uitgebreid na. Jackson werd door dierenarts Miriam gewogen en ze deed een algehele controle. Hierbij kijkt ze naar de vacht, het gebit, de ogen en de luchtwegen en de hartslag wordt gecontroleerd. Alles was top in orde! Jackson vond het allemaal een beetje spannend en was het er niet zo mee eens. Hij bleef maar miauwen en kletsen maar liet het wel gebeuren. Daarna mocht hij met een balletje spelen in de behandelkamer en was hij het zo weer vergeten.

 

Jackson woont nog steeds bij Caylee en mag daar ook lekker van zijn leven genieten. Ondanks zijn slechte start hopen we dat hij van een lang en gelukkig leven mag genieten samen met Caylee. Wil je meer weten over Jackson? Op Facebook posten we regelmatig een berichtje van zijn streken!

Online afspraak maken