24 uur per dag, 7 dagen in de week
030 - 687 45 01

Gezondheidszorg voor de senior kat

cats 3914203 1280

 

Wanneer een kat 11 jaar is, is hij of zij senior (bejaard). Vanaf 15 jaar noemen we een kat geriatrisch oftewel hoogbejaard. Sommige katten worden wel 20 jaar of ouder, deze katten zitten dus een groot deel van hun leven in de laatste levensfase.

Het is vaak lastig om te zien of bepaalde zaken passen bij een ouder wordende kat of dat er toch sprake is van ziekteverschijnselen. We merken in de praktijk dat katten pas in een laat stadium laten zien dat er echt iets aan de hand is. Subtiele veranderingen in gedrag vallen de eigenaren vaak wel op maar worden niet altijd als alarmerend gezien. Om gezondheidsproblemen bij senior katten in een vroeger stadium vast te stellen, én er wat aan te kunnen doen zodat de kat een langer en gelukkiger leven heeft, is er het senioren consult.

Een seniorenconsult wordt uitgevoerd door onze paraveterinair (assistente). We doen urineonderzoek, wegen uw kat en doen een bloeddrukmeting. Hierbij mag u gewoon aanwezig zijn, dit is zelfs fijner voor uw kat. Door dit onderzoek krijgen wij een beeld van de gezondheid van uw kat. Deze preventieve zorg kan veel gezondheidsproblemen voorkomen. Het seniorenconsult kost 30.- en u kunt hiervoor een afspraak bij ons plannen. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 030-6874501.

Online afspraak maken