24 uur per dag, 7 dagen in de week
030 - 687 45 01

Goed voorbereid op reis

05-07-2018

Neemt u uw hond mee op vakantie? Zorg dan dat u goed voorbereid bent. Naast het zoeken van een hondvriendelijk vakantieoord, moet u denken aan voorbereidingen als paspoort, chip, vaccinaties. Ook gelden in uw vakantieland misschien wel andere regels dan in Nederland.

 

Op reis gelden andere regels

Als u met uw hond reist, heeft u niet alleen te maken met de regels van het vakantieland van bestemming, maar ook met de regels van de landen waar u doorheen reist. Zorg dat u goed op de hoogte bent van de laatste wijzigingen. Check dit altijd even kort van te voren.

Als uw dier mee gaat naar het buitenland, moeten er in de eerste plaats een chip, paspoort en vaccinaties geregeld worden. Ga na wat de invoereisen zijn, en houd er rekening mee dat niet elk hondenras overal welkom is! 

 

Onderstaande regels zijn geldig voor EU landen:

- Uw dier moet gechipt zijn (verplicht sinds 1 juli 2011)

- U moet in het bezit zijn van een Europees dierenpaspoort

- Uw dier voldoet aan de voorschriften betreffende verplichte vaccinaties zoals bijvoorbeeld rabiƫs.

Let op: deze regels gelden voor dieren die vanuit Nederland reizen.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken welke ziektes er eventueel voorkomen in het land van bestemming. Soms zijn er in het buitenland ziektes actief die bij ons niet meer voorkomen. Ziektes zoals hartwormziekte en leishmaniose kunnen in grote delen van Europa en daarbuiten worden opgelopen. Bescherm uw huisdier hier dus goed tegen.

Wilt u advies voor uw hond? Kom dan bij ons lang. Wij controleren graag of alle vaccinaties op orde zijn en helpen u bij de juiste bescherming van uw hond.

Bron: www.licg.nl

Online afspraak maken