24 uur per dag, 7 dagen in de week
030 - 687 45 01

Tips voor een goede gebitsverzorging

snout 1444697 640

De maand Februari stond bij ons in het teken van het gebit. In deze maand zijn er veel gebitsbehandelingen en controles geweest. Hier worden wij heel blij van, want een goed gebit is belangrijk voor de gezondheid van uw dier. Wij delen graag nog even een aantal tips:

  1. Tandenpoetsen staat als tip op nummer 1. Door de tanden van uw huisdier te poetsen voorkomt u, dat tandplak en tandsteen ontstaat. Kom gerust eens langs bij een van onze assistentes voor een poetsinstructie. Is tandenpoetsen niet voor u weggelegd? Leest u dan snel onze andere tips.
  2. Speciale voeding zoals: Hills T/D Dit is een brosse smakelijke brok voor zowel hond als kat. De brok omgeeft de tand voordat de brok breekt en de vezelige structuur zorgt voor een tandenpoetsende werking. Wist u eigenlijk dat mensenvoeding zoals kaas of een plakje worst niet goed is voor het gebit van uw hond of kat.
  3. Gebruik Orozyme koekjes: Dit zijn speciale koekjes die er voor zorgen dat het tandplak zachter wordt en los gaat laten.
  4. Gebruik Veggiedent kauwstrips zijn 100% plantaardig en verwijderen tandplak. Verder bevorderen ze de speekselproductie wat bacteriegroei tegen gaat.
  5. Speciale kauwspeeltjes. Stevige rubbersoorten zijn ideaal om op te kauwen & masseren het tandvlees. Op onze vestiging in dierenwinkel de Witte Parkiet kunnen Coen en Guus u er van alles over vertellen.

Heeft u nog vragen of wilt u advies over het gebit van uw huisdier? Neem dan even contact met ons op, wij helpen u graag.

Online afspraak maken