24 uur per dag, 7 dagen in de week
030 - 687 45 01

Uw huisdier en de feestdagen

01-10-2017

Lekkernijen
De feestdagen komen er weer aan! Voor ons mensen een gezellige tijd met cadeautjes en vooral veel lekkernijen. Dat laatste is voor dierenliefhebbers een punt van aandacht.


Veel huisdieren hebben de neiging om mee te snoepen van al dat lekkers. Maar pas op! Niet alles wat wij eten is ook goed voor uw huisdier. Chocolade is zelfs giftig voor uw hond of kat! In chocolade zit een stofje (theobromine) wat door de lever van uw hond of kat niet goed afgebroken kan worden. Dit zou uiteindelijk zelfs de dood van uw huisdier kunnen betekenen! Hoe puurder de chocolade, des te giftiger voor uw huisdier. Let dus op met chocoladeletters, chocolade kerstkransjes en andere chocolade figuren. Neem geen risico en zorg ervoor dat chocolade niet voor het grijpen ligt voor uw huisdier, zoals chocoladeletters in schoenen.

Mocht uw hond of kat toch chocolade hebben gegeten, neem dan direct contact met ons op. Het is belangrijk om te weten hoeveel chocolade het dier heeft gegeten en welke soort (wit, melk, puur). Als uw huisdier teveel cacao heeft binnen gekregen, kunnen we een injectie toedienen waarvan uw huisdier zal gaan braken en het zo de chocolade uitbraakt zodat deze geen schade meer kan toebrengen.

Niet alleen chocolade is slecht voor uw huisdier. Ook alle andere feestelijke lekkernijen zijn niet goed voor onze huisdieren. Als u uw dier ook eens extra wilt verwennen, is het beter een verantwoorde traktatie aan hem te geven.


Vuurwerk
December, een maand in het teken van familie, gezelligheid en feestvieren. Voor veel van onze honden betgekent deze feestmaand echter een periode van ellende, angst en stress, veroorzaakt door vuurwerk.  Het knallen kan al half november beginnen. Voor angstige honden en katten geen pretje!

Veel mensen komen goedbedoeld een paar dagen voor oudejaarsdag of op de dag zelf vragen met het welbekende 'pilletje' tegen vuurwerk. In sommige gevallen is het vele malen beter uw hond of kat van angst af te helpen door middel van training en speciaal daarvoor bestemde ondersteunende middelen. Training tegen vuurwerkangst moet het hele jaar plaatsvinden en met ondersteunende middelen kan het nodig zijn een aantal weken van te voren te beginnen. Kom voor meer informatie of vragen eens aan de balie langs, dan helpt één van onze assistentes u graag verder!

Voor ernstige gevallen van angst bij honden bestaat de mogelijkheid een intensief trainingstraject te volgen bij hondenschool Idéfix. Kijk voor meer informatie op de website
http://www.idefix-hondentraining.nl/vuurwerkangst/

Online afspraak maken