24 uur per dag, 7 dagen in de week
030 - 687 45 01

Weg met parasieten!

Wij zien in onze kliniek geregeld huisdieren die last hebben van parasieten. Dit kan vervelende klachten geven en zelfs leiden tot gezondheidsproblemen. Gelukkig is hier ook wat aan te doen en wij zetten hieronder de parasieten die we het meeste tegenkomen bij honden en katten voor u op een rijtje.

 

Wormen

Veel mensen griezelen bij het idee van wormen maar het komt vaker voor dan gedacht wordt! Vooral honden en katten kunnen last hebben van deze vervelende parasieten. De besmetting  kan eenvoudig gebeuren zonder dat u dit door heeft. Veelal gebeurt dit via de ontlasting. Wij adviseren om uw hond en kat minimaal 4 keer per jaar te ontwormen. Uiteraard helpen wij u graag met het juiste middel.

 

Vlooien

Niemand zit op deze vervelende parasiet te wachten: zowel u niet en uw huisdier niet. Vlooien kunnen voor ontzettend veel overlast zorgen en ze planten zich snel voort. Wist u dat vlooien voor 95% van de tijd niet op hun gastheer leven maar in het tapijt, de plinten of de kussens? Vlooien veroorzaken veel jeuk en er zijn dieren die allergisch zijn voor het speeksel van de vlo. Dan kunnen er ontstekingen ontstaan. Wij kunnen samen met u kijken welke vlooienbestrijding of preventie voor uw huisdier geschikt is. In het Huisdieren Zorgplan zit dit automatisch opgenomen waardoor u dit niet kunt vergeten.

 

Teken

Het tekenseizoen loopt langzaam op zijn einde maar als de temperatuur hoog genoeg is dan blijven er teken actief. Het is dus niet zo dat uw huisdier nu geen risico meer loopt. Het is belangrijk om uw huisdier dagelijks te controleren op teken. Deze parasiet kan de ziekte van Lyme overbrengen en deze komt voor bij mensen én dieren. Er zijn diverse middelen beschikbaar om uw dier te beschermen tegen een tekenbeet. Wij helpen u graag bij de keuze van het juiste middel.

 

In ons Huisdieren ZorgPlan zit de preventie van parasieten in begrepen. Dit betekent dat u producten krijgt die uw huisdier een jaar lang beschermen tegen vlooien, teken en wormen. Wilt u meer weten over dit zorgplan? Bel ons dan op nummer 030-6874501 of kom gezellig langs op de kliniek. We vertellen u graag meer.

Online afspraak maken